GLIS 2019 pag4 tiny


Misho - off grid eco parc catalan - offgrid ecoparc catalan - ecopark - off grid - country club catalan - laduf -  safadore - potager petite patate - nomoho - artina - modeisho - meontheweb - soleil - motorhome – camping car - tiny house - camper -  ecodorp – natuur – boomkwekerij - gezond leefmilieu -  betere toekomst – groententuin – moestuin - modern lifestyle - goedkope leefstijl - natuurvrienden - country club catalan - tina misho - zuid frankrijk -  mobiel wonen - alternatief wonen - habitat leger -  eco village – ecolieu - nature – plantation d’arbres - mode de vie moderne -  environnement sain – meilleur futur – potager - mode de vie pas cher - amis de la nature - sud de la france - vivre alternativement - martine van ishoven – tina misho - cochons vietnemiens - poules - brebis - parc écologique

Hier zie,

dat ben ik,

Tina

en dit zijn mijn 


Tiny's Tiny House

en

Tonin, Misho,

Janneke & Mieke, Babiche, Laduf en Macho

Ik ben een Antwerpse van geboorte, 69 en op pensioen.

Mijn huis is een Tiny House dat ik helemaal alleen aan het inrichten ben ( fotos ). 

 

Ik hou van bricoleren en ik kan nooit lang stil zitten.

De ezel Tonin en de hond Misho zijn mijn trouwe gezelschap. Onlangs zijn daarbij gekomen : Macho de kat, een schaapje Babiche en een puppy Laduf. In Glis wil ik daar graag nog terug een mini varkentje aan toevoegen.  Aan kippen heb ik me nog niet gewaagd omdat ik er niets van af ken. In Glis hoop ik iemand te treffen die zich daarom wil bekommeren.


Ik zou bijna zeggen ik ben een geboren avonturierster maar dat is niet waar.  Ik was tot mijn 30ste namelijk een heel ouderwets type dat zich liefst Chanel kleedde en  heel gelovig was. Mijn broer noemde mij destijds ' een antikiteit'... 

Maar geloof me : ik haal de schade in ! 

Eerst een verblijf van bijna 10 jaar in de Dominikaanse Republiek en dan kwam ik terecht in Zuid Frankrijk.  


Na een lange reis door Thailand was ik, zonder gelovig te worden,  overweldigd door de goedheid van het boeddhisme. Ik wilde hoe dan ook zoals zij voor te sterven 'iets goeds doen in deze wereld '. Het oprichten van een vzw country club catalan  met als doel vakanties voor arme kinderen te organiseren was het resultaat.  Na de dood van mijn vriend stuitte ik op het onbegrip van de erfgenamen voor een niet-commerciële onderneming - en ben ik alles verloren. 


De droom om toch nog iets in die zin te verwezenlijken bleef bestaan.


Ik heb wel eens zin gehad om naar Bulgarije te trekken en soms lijkt Spanje ook wel verleidelijk maar uiteindelijk verkies ik toch steeds weer hier te blijven.  Niet alleen omdat de streek rond Perpignan naast een aangenaam  klimaat zo veel verscheidenheid te bieden heeft - de zee aan je voeten en de bergen in de rug - maar het is altijd makkelijk te verblijven waar  de taal geen groot probleem vormt en vooral, je bent in een goed uur in Belgie.   


Ik ben dan wel in een bourjois milieu opgegroeid, op school bij de  nonnekes, balletschool enzo alles incluis en ik heb van die tijd toen ook echt gehouden maar sinds ik in mijn Tiny House woon ben ik verhangen aan het leven in de natuur.  Af en toe mooi uitgedost naar een chique restaurant gaan, chanelschoenen incluis, sla ik niet af ...  maar het grootste deel van de tijd loop ik toch liever rond in een werkoutfit. 


Toen mijn echtgenoot kanker kreeg ben ik plots het nut van gezonde voeding gaan inzien. Ik probeer gezond te eten zonder extreem te doen.  Ge moet er altijd wel nog van genieten vind ik.  Een aperitief en een paar glazen wijn horen er bij mij steevast bij en mijn irish coffee 's avonds is waarlijk een ritueel. 


Regelmatig 's morgens een fikse wandeling maken en van de gelegenheid gebruik maken om een boeketje veldbloemen mee te brengen hoort bij mijn gewoonten. Mijn fitnesstoestellen staan in de tuin maar ik doe er de laatste tijd niet veel mee ... het ontbreekt me aan een maatje.   


Ik kan niet tegen mensen die liegen en zij die alsmaar praten over dingen waar ze niets van af weten. Ik ben iemand die graag altijd met allerlei bezig is maar ik haat het om het alleen te moeten doen. Ik funktioneer gewoon veel beter samen met iemand.

  

En dan willen jullie natuurlijk ook weten hoe de familietoestand eruit ziet.  Ik heb 2 zonen die in Belgie wonen. We zien elkaar eigenlijk alleen op trouwfeesten en begrafenissen.  Ik ben 2 keer getrouwd geweest en had enkele relaties.  Blijkbaar duren ze altijd zo ongeveer 10 jaar.  Ik heb geen hechte relatie, ik hou vooral van mijn Mercedes cabrioletje en hecht momenteel meer belang aan een mooi interieur als aan een mooie man ... wat voor verandering vatbaar is ! 


Ik loop al enkele jaren rond met plannen om een gezamelijk woonprojekt op te starten. Ik heb het zelfs eens uitgeprobeerd in een huis maar daar heeft elk voor zich niet genoeg vrijheid. Vandaar dus het idee om Glis te maken waar elk op zichzelf blijft maar in één groter geheel.  Ik hoop genoeg mensen te vinden die ook op zoek zijn naar een gezond leefmilieu, die het leven in de natuur op prijs stellen en die geen zin hebben om er op hun oude dag alleen voor te staan.  En met mijn piepklien pensioentje zou het leven een stuk aangenamer worden ... mijn eigen plekje, mijn eigen tuintje ...   en een veilig gevoel niet alleen te zijn ...


Wil je nog meer van me weten :

tinys tiny house

mijn cv

mijn levensverhaal


Ik heb dit projekt gelanceerd, er zijn ondertussen een stel super goede vrienden bij gekomen en we zijn met zijn allen met hart en ziel aan dit projekt an het werken.    

     

nos partenaires    -    onze partners

des associations  avec

une vision moderne

info >>>

verenigingen met 

een moderne visie

info >>>